Petra Taskinen
Hitsaaja

Kun paikallaan olo alkoi tylsistyttää

Työskentelin aiemmin vartijana. Aloin miettiä alanvaihtoa, koska halusin tehdä jotakin käytännön työtä, jossa näkyy oma kädenjälki. Pohdin joitakin vaihtoehtoja ja päätin lopulta hakeutua opiskelemaan metallialaa. Heti valmistumisen jälkeen aloitin työnhaun. Pääsin töihin Jormetille, jota minulle oli suositeltu.

"Maalaisjärjellä pärjää pitkälle"

Olen työskennellyt Jormetilla kaksi vuotta. Työhöni kuuluvat tuotteiden hitsaus ja kasaus. Työssäni hyvällä hahmottamiskyvyllä ja maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Koulusta saadun pohjakoulutuksen jälkeen olen oppinut Jormetilla käytännössä kaiken, mitä metallialasta tiedän. Vanhemmat työntekijät ovat opettaneet minulle taitoja, joita koulussa ei opetettu.

Työssäni on hienointa, kun näkee, kuinka tuotteet valmistuvat. Jormetilla on mukava työskennellä, koska työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Myös työkaverit hitsaamossa ovat mukavia – he auttavat minua kehittymään jatkuvasti. Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi kouluttautua lisää ja saada esimerkiksi tarkastajan pätevyydet.

Asun Joroisissa mieheni kanssa. Myös hän työskentelee metallialalla. Vapaa-ajalla laitamme yhdessä ruokaa ja vietämme aikaa ystäviemme kanssa. Meillä on myös kaksi koiraa. Harrastan uintia ja kuntosalia, lisäksi pidän valokuvaamisesta ja piirtämisestä. Viime aikoina olen opetellut tekemään käsitöitä.

 

Töihin Jormetille?

Arvostamme tiimityötaitoja, työkokemusta ja positiivista asennetta. Voit jättää meille avoimen hakemuksen osoitteeseen juha.surakka (at) jormet.fi.